fredag 31 december 2010

Nyårslöfte..?

Då var det dags för nyårsafton. Ikväll blir det lek, spel, tävlingar, landskamp och film tillsammans med amerikanarna som är baserade här. Och god mat förstås. Och fyrverkerier. Och bubbel, fast i skepnaden av alkoholfri cider då det är totalt alkoholförbud här. Men vad gör det, bubbel som bubbel, eller...?
Och när ni hemma i Sverige firar tolvslaget, då har vi redan gått och lagt oss. Vi är 3,5 timmar före och kommer skåla in det nya året om ungefär 9 timmar.

Jag vill passa på att önska alla ett Gott Nytt År, hoppas att ert 2011 blir riktigt riktigt bra.

Och nyårslöfte? Nej, det kommer jag ändå inte att hålla. Eller jo, jag kanske skulle lova att kramas lite mer...

fredag 24 december 2010

God Jul!

Nu har vi installerat oss på vår nya fina camp, Camp Monitor.
Julen har varit full med arbete, men vi har ändå hunnit med att titta på Kalle Anka, äta julmat (underbart julbord!), roa gänget med några julsånger och tävla i julquiz. Och så jobba lite till. Snart är det dags att kliva upp i vakttornet och stå post fram till midnatt.

Önskar er alla en underbar julafton med god mat, släkt och vänner och massa mys.

God Jul!

fredag 10 december 2010

På plats



Sådärja, då har vi kommit ner och bekantat oss med stora campen o Mazar-e-Sharif. Vi kommer så småningom att rulla vidare mot den stad vi kommer att bo och verka i, när vi åker är i nuläget lite oklart. Just nu bor vi i ett tältläger vilket funkar bra, vi har ju riktiga sängar!
Vädret är mycket bättre än jag trodde, ca 2 grader på nätterna och runt 15 på dagarna. Solen skiner så det är nog ännu varmare i solen. Maten är toppen och finns i riklig mängd, så det får nog bli rutin att ta en löprunda varje morgon. :o)
Förmiddagen bjöd på en stunds spontant bollande på beachvolleyplanen vilket väckte lustarna till liv. Hoppas på att kunna dra ihop ett gäng för lite matcher i eftermiddage.
Kvällens aktivitet blir nog ett besök i finnarnas bastu, de har bjudit in till ladies night där. Tyvärr misstänker jag att det rör sig om att det enbart är öppet för tjejer, och inte någon trevlig underhållning som namnet annars skulle kunna antyda...